דרגת קושי: בינוני מינוס
זמן: שעה וחצי
מצרכים:
ירקות מכל טוב: בצל, קישואים, בטטות, תפו"א, חציל, כרובית.
גחלים לוחשות
אופן הכנה:
1. חותכים את כל הירקות לקוביות.
2. מטגנים את הבצל קלות ומוסיפים את כל שאר הירקות.
3. מטגנים עוד כמה דקות ומוסיפים תבלינים: כמון, כורכום, קינמון, ג'ינג'ר וכו' (לפי הטעם).
4. קצת לפני שמתחיל להישרף מוסיפים מים עד גובה 1/2 מהסיר (לא צריך לכסות את הירקות במים)
5. סוגרים את הפוייקה ומבשלים עד שרך וטעים. לא צריך לערבב.
שידרוגים:
- אפשר להוסיף רוטב שעשוי מ: טריאקי, סויה, ג'ינג'ר, דבש / סילאן.
- אפשר להוסיף עוף, בקר, כבש – אבל אז זמן הבישול מתארך ל-2-3 שעות.
- להכין גולש על בסיס עגבניות.
חשוב: פוייקה מבשלים על גחלים ולא על אש גלוייה!
© נעמה פרדס חנה